ActiviteitenDe activiteiten die gaan komen:

  8,9 en 10 februari 2019 European Interdistrict Zonta Seminar  in  Tarto in Estland

 

  4,5, en 6 oktober 2019 District  29 conventie Eindhoven
 
 

Juli 2019 Internationale conventie Chicago VS

8 november 2019 100 jarig bestaan van Zonta

 
 

 
 
 
     
     
   
    

De zontagolfdag 2012 begon met de gastvrije  ontvangst op golfclub Harderwold  met  een kopje koffie en  iets lekkers. Hierna konden de dertig deelnemers op twee tees om 11.30.u. startten. Er werd weer de “Zonta Scramble” gespeeld, wat de team spirit een extra” boost” gaf. Men keek , overlegde en deed enorm zijn best voor een optimaal resultaat.

Helaas  kwamen er zo rond half vier enorme zwarte dreigende wolken aan die ook een enorme hoosbui veroorzaakten. Sommige spelers waren hier niet tegen opgewassen en kwamen iets eerder  druipend van de baan, terwijl anderen het toch uit speelden, waarvoor Chapeau!!!!!

Na een gezellige borrel en uitleg over Fairwork, het goede doel waarvoor gespeeld werd, gingen wij aan tafel.

Maar eerst was er natuurlijk de bekendmaking hoe er die dag gespeeld was.

Door de weersomstandigheden werd na onderling overleg  besloten met  een aangepaste score te werken, waarbij ook dit jaar  de uitslagen weer  heel erg dicht bij elkaar lagen.

 Maar er is natuurlijk altijd één team winnaar en dat was dit jaar het team van : Peter de Graaf, Henk Heidelberg en Rietje Albers. Gefeliciteerd!!!!!

 

 Longest Heren :               Heren: Tom Visser

Longest Dames :               Ilona van ’t Klooster

Neary;                                Marijke Beekman.

Helemaal geweldig was het feit,  dat wij dit jaar de jongste deelnemer ooit hadden,  onze Max van 11 elf jaar die samen met Oma Iescha en Marijke een geweldig resultaat behaalde, waar voor onze Max met de Gouden Bal beloond werd. Fantastisch Max !

Hierna konden wij genieten van een heerlijk verzorgd diner, waarbij tussen de gangen door onze befaamde loterij met z’n hilarische momenten plaats vond. Speciaal door Max, was er dit jaar een record aantal loten verkocht voor het projekt van Fairwork, geweldig.

Na een flamboyante  afsluiting met een prachtig dessert, konden wij de eindstand van het bedrag voor Fairwork  bekend maken .Ondanks het geringere aantal deelnemers is dit 1500 Euro,  door jullie bijeengebracht, werkelijk fantastisch. Hiermee werd een zeer gezellige golfdag afgesloten en ging ieder huiswaarts.

 

Wij willen hierbij graag, ieder die zich heeft ingezet,  alle sponsoren, Golfclub Harderwold , en vooral  jullie allemaal enorm bedanken voor jullie support en inzet. Zonder jullie allen was dit echt onmogelijk geweest. Met elkaar en door elkaar een bijzondere dag met een prachtig resultaat.


Activiteiten 2011

Het was natuurlijk dankzij de ZON van “ZONTA “, dat wij afgelopen vrijdag zo stralend aan onze inmiddels befaamde jaarlijks terugkerende golfdag konden beginnen.

Als vanouds werden wij gastvrij ontvangen op de golfclub Harderwold, met een kop koffie waar uiteraard iets lekkers bij hoorde. Na een welkom door Noortje Kandt , werd de “Zonta Scramble “geïntroduceerd. Het nieuwe hieraan was dat er voor 2,50 Euro Mulligans gekocht konden worden, ook voor de Longest en Neary.Ook nieuw was dat men voor 10,- Euro de uitdaging aan kon gaan om met 2 slagen op de eilandgreen van hole 8 te landen of met 1 slag de green van hole 12 te bereiken.Als men hierin slaagde, was een doosje Zonta ballen de beloning. Velen hebben hier ook gebruik van gemaakt, wat uiteraard de kas voor het project ten goede kwam.

Door de goede samenwerking met de heer Bob Hesselmann van Harderwold konden de flights van twee teeboxen starten, waardoor de doorstroom zeer soepel plaatsvond en alle flights rond 17.15 u. binnen waren. Nog steeds waren de weergoden ons bijzonder goed gezind en konden wij op het terras heerlijk napraten over alle goede, minder goede en bijna fantastische slagen. Dit alles onderhet genot van een lekker drankje. Ieder kocht weer massaal loten voor onze befaamde loterijen hierna vertelde Sibe Hoekstra van Stichting Mabalone over het projekt de Primary School te Brufut in the Gambia. Dit was het doel waar wij de hele dag voor gegolft hadden.

Alsof hierop gewacht was vielen hierna de eerste grote regendruppels en was het voor ons het sein om naar binnen te gaan,waar ons een heerlijk buffet wachtte. Het eten was weer voortreffelijk en tussen de gangen door werden de loten voor de goedgevulde prijzentafel getrokken. Ellen zou Ellen niet zijn als er niet een paar items met prima resultaat bij opbod verkocht zouden worden.

Tot slot restte er natuurlijk nog de uitslag van onze golfdag !!!Alles was zeer kundig uitgerekend door TJerri Revet, die ons daarmee fantastisch heeft ondersteund

Longest heren:Harrie Cornelissen, Longest Dames, :Loes Tolsma

Neary Heren : Sibe Hoekstra, Neary Dames : Coosje Mouthaan.

Drie spellers bemachtigden met prachtige slagen het fel begeerde doosje Zonta ballen en wel:

Tjerri Revet, Coosje Mouthaan en Connie de Jong.

Dankzij de Zonta Scramble die leidde tot grote saamhorigheid om zo goed mogelijk te scoren, lagen de uitslagen zeer dicht bij elkaar. Maar uiteindelijk is er natuurlijk altijd een winnende Flight en mede ook met dank aan de Mulligans was dat dit jaar de Flight van Sibe Hoekstra, Loes Tolsma en Yvonne Hilhorst. Sibe benadrukte de onderlinge gezellige en goede samenwerking die geleid had tot dit resultaat. Na dit alles en na koortsachtig gereken kon het bedrag dat wij allen met elkaar bijeen gebracht hadden bekend gemaakt worden en kon Noortje een chèque voor ST. Mabalone aan Sibe Hoekstra overhandigen. Na alles nogmaals goed nagerekend te hebben, ishet bedraginmiddels 1600,- Euro, werkelijk een fantastisch resultaat.

Wij willen graag iedereen bedanken ,op de eerste plaats golfclub Harderwold , voor hun geweldige sponsoring, onthaal en ondersteuning , het was weer fantastisch!!!!! Verder dank aan jullie allen, voor julliedeelname, inbreng en gezelligheid, want zonder jullie kan onze golfdag niet slagen.

Wij hopen jullie danook allemaalweer volgend jaar op 8 Juni 2012 te mogen begroeten.

 


Activiteiten 2010
17 september kwamen 11 Zonta dames bijeen op golfbaan Harderwold in Zeewolde. Zij strijden op deze mooie nazomerdag om de Zonta golf bokaal. Mw. Boltjes van Zontaclub Friesland heeft de wedstrijd gewonnen.

Dit jaar werd op 4 juni de Zonta golfdag 't Gooi weer gespeeld op de uitdagende 18-holes baan Harderwold. Deze sportieve en gezellige dag trok 60 enthousiaste deelnemers. De opbrengst van de wedstrijd gaat geheel naar stichting Max.

 

Op zaterdagavond 10 april 2010 organiseerde Zonta ´t Gooi e.o. een benefietconcert met de broers Lucas en Arthur Jussen, piano en Lavinia Meijer, harp. Het concert vond plaats in de Morgenster te Hilversum.
De twee Hilversumse broers Arthur en Lucas Jussen zijn ondanks hun jonge leeftijd (13 jaar en 17 jaar) al grote namen in de wereld van de klassieke pianomuziek. Beide broers hebben al zeer vroeg hun debuut in het concertgebouw gemaakt. Zij traden meerdere malen op voor Koningin Beatrix o.a. bij haar zilveren jubileum en t.g.v. de opening van de Hermitage, maar ook tijdens de Robeco Zomerconcerten en het Prinsengrachtconcert. Lucas en Arthur Jussen speelden o.m. samen met het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Lucas en Arthur studeren momenteel bij Maria João Pires, Ton Hartsuiker en Jan Wijn.

Lavinia Meijer (1983) behaalde in 2003 haar Bachelor of Music aan het Conservatorium te Utrecht en twee jaar later, eveneens cum laude, haar Master of Music aan het Amsterdams Conservatorium. Zij won verschillende nationale en internationale prijzen voor haar prestaties en toewijding op de harp als solo-instrument te promoten. Onlangs ontving zij uit handen van Minister Plasterk de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor een klassieke musicus in Nederland. In de serie ´Rising Stars´ concerteerde Lavinia Meijer in de periode 2006-2008 in diverse wereldsteden als New York (Carnegie Hall), Parijs, Wenen, Stockholm en Brussel. Daarnaast trad zij als soliste op bij diverse orkesten waaronder het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Israel Philharmonic Orchestra

 


De avond wordt geopend met een optreden van een hobotrio bestaande uit Jan Kouwenhoven (hoboïst in het Concertgebouworkest), Arjen Uittenbogaard (cellist in het Radio Filharmonisch Orkest) en Cees van der Poel (clavecimbel).

De opbrengst van dit bijzondere concert is ten goede gekomen aan de Stichting Max (www.stichtingmax.nl).

Deze stichting heeft tot doel om de kindersterfte in Bangladesh te verminderen door kleinschalige drinkwaterprojecten. De waterputten worden door Stichting Max samen met de lokale bevolking gebouwd .


 

Activiteiten in 2009:

Op 5 juni werd de jaarlijkse golfdag gehouden op de mooie baan van Harderwold. Vijftig deelnemers maakten er een sportieve en gezellige dag van. Er werd een foursome wedstrijd gespeeld met gelegenheidsteams. Ook de buien die af en toe vielen drukten de pret niet. ’s Avonds tijdens het diner werd een verloting gehouden om het bedrag voor de stichting Solarcooking extra te verhogen. Het bedrag dat werd binnengehaald voor de stichting was 2653,50 euro, een prachtig resultaat!