Benefietconcert 10 april 2010

 

 

Op zaterdagavond 10 april 2010 organiseerde Zonta ´t Gooi e.o. een benefietconcert met de broers Lucas en Arthur Jussen, piano en Lavinia Meijer, harp. Het concert vond plaats in de Morgenster te Hilversum.
De twee Hilversumse broers Arthur en Lucas Jussen zijn ondanks hun jonge leeftijd (13 jaar en 17 jaar) al grote namen in de wereld van de klassieke pianomuziek. Beide broers hebben al zeer vroeg hun debuut in het concertgebouw gemaakt. Zij traden meerdere malen op voor Koningin Beatrix o.a. bij haar zilveren jubileum en t.g.v. de opening van de Hermitage, maar ook tijdens de Robeco Zomerconcerten en het Prinsengrachtconcert. Lucas en Arthur Jussen speelden o.m. samen met het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Lucas en Arthur studeren momenteel bij Maria João Pires, Ton Hartsuiker en Jan Wijn.

Lavinia Meijer (1983) behaalde in 2003 haar Bachelor of Music aan het Conservatorium te Utrecht en twee jaar later, eveneens cum laude, haar Master of Music aan het Amsterdams Conservatorium. Zij won verschillende nationale en internationale prijzen voor haar prestaties en toewijding op de harp als solo-instrument te promoten. Onlangs ontving zij uit handen van Minister Plasterk de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor een klassieke musicus in Nederland. In de serie ´Rising Stars´ concerteerde Lavinia Meijer in de periode 2006-2008 in diverse wereldsteden als New York (Carnegie Hall), Parijs, Wenen, Stockholm en Brussel. Daarnaast trad zij als soliste op bij diverse orkesten waaronder het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Israel Philharmonic Orchestra

 


De avond wordt geopend met een optreden van een hobotrio bestaande uit Jan Kouwenhoven (hoboïst in het Concertgebouworkest), Arjen Uittenbogaard (cellist in het Radio Filharmonisch Orkest) en Cees van der Poel (clavecimbel).

De opbrengst van dit bijzondere concert is ten goede gekomen aan de Stichting Max (www.stichtingmax.nl).

Deze stichting heeft tot doel om de kindersterfte in Bangladesh te verminderen door kleinschalige drinkwaterprojecten. De waterputten worden door Stichting Max samen met de lokale bevolking gebouwd .

 
Programma


Jan Kouwenhoven, Cees van der Poel en Arjen Uittenbogaard

Carl Phillip Emanuel Bach (1714 – 1788)

Sonate in g klein

 

Lucas en Arthur Jussen

quatre-mains sonate van Mozart (1756 – 1791)

Sonate in D, KV 381:  Allegro - Andante - Allegro Molto

 

Arthur Jussen

G. Pierné (1714 –1788)

Étude de Concert  Opus 13

 

Lucas Jussen

C. Saints Saëns (1835 –1921)

UIt: Six Études, deuxième livre, Opus 111    

Étude Nr. 6  Toccata

 

Lavinia Meijer

 

D. Scarlatti (1685-1757)

Sonate in E gr.t., K 380                                           

Sonate in A gr.t., K 209

 

J. Ibert (1890-1962)

Selectie uit “Six Pièces”:

- Ballade

- Scherzetto

 

C. Salzedo (1885-1961)

Variations sur un thème dans le style ancien      

 

P. Patterson (1947-     )

Bugs

I. "Late-night Ant-ics"

II. "The lonely Locust"

III. "Mosquito Massacre"